'Götze was vaak wat dikkig, ik herkende hem haast niet op die foto van PSV'

'Götze was vaak wat dikkig, ik herkende hem haast niet op die foto van PSV'

07-10-2020 22:22
69

Rafael van der Vaart is enthousiast over de voetballer Mario Götze, maar schetst wel een belangrijke voorwaarde om hem een succes te laten worden bij PSV. De oud-international is benieuwd naar de plannen van trainer Roger Schmidt van de Eindhovenaren.

"Kleine, goede dribbelaar, die goals kan maken en assists kan geven. Geen geweldige loper, maar technisch sterk en tactisch slim. Echt een voetballer waar ik van houd", zegt Van der Vaart tegen de Volkskrant over Götze. "Samen met Özil veranderde hij het aanzien van het fysieke Duitse voetbal. Götze was echt even een hype, ook omdat hij een sympathiek, vrolijk type is."

Van der Vaart was verrast door de foto's van Götze tijdens zijn medische keuring bij PSV. "Schmidt streeft een intensieve speelstijl na. Götze was vaak wat dikkig, maar ik herkende hem haast niet op de foto die PSV naar buiten bracht, zo'n smal koppie heeft hij nu. Dat zal-ie nodig hebben, al denk ik dat zo'n voetballer vooral tot zijn recht komt als je een ploeg om hem heen bouwt. Dat geldt ook voor Ihattaren", adviseert de oud-speler van Ajax, Hamburger SV en Real Madrid.

Dat Ihattaren mogelijk slachtoffer wordt van de komst van de 28-jarige Duitser, vindt Van der Vaart 'doodzonde'. "Hij is met afstand de beste bij PSV." Liefst ziet hij beide spelers aan de aftrap. "Ik vind: stel je beste voetballers op. Maar zo denkt haast niemand meer. Ze moeten alleen maar rennen en vliegen tegenwoordig. Eigenlijk zijn Götze en Ihattaren iets te laat geboren."