Oranje op rapport: opvallende debutant en een sterkhouder die het laat afweten

Oranje op rapport: opvallende debutant en een sterkhouder die het laat afweten

07-10-2020 22:38
212

Het tijdperk-Frank de Boer bij Oranje is begonnen. De oefenwedstrijd tegen Mexico, bedoeld als voorbereiding op de duels in de Nations League die Oranje nog gaat spelen, werd met 1-0 verloren door het Nederlands elftal. VoetbalPrimeur maakt rapport op van de spelers die de debuterende De Boer het veld op stuurde.

Tim Krul – 5.5: De keeper van Norwich kreeg de voorkeur boven Jasper Cillessen omdat hij wekelijks speelt bij zijn club, maar bewees dat hij in opbouwend opzicht een stuk minder is dan zijn concurrent. Ook kon hij zijn status als penalty-killer niet waarmaken, maar dat zij hem vergeven.

Wedden

Meer odds

Hans Hateboer – 5: Helaas was de rechtsback van Atalanta één van de zwakkere schakels in het Nederlands elftal. Vaak leed de Groninger onnodig balverlies en daarmee leidde hij Mexicaans gevaar in.

Stefan de Vrij – 6.5: De beste verdediger van Italië van het vorige seizoen kreeg eindelijk de kans om het ook in het Nederlands elftal te laten zien. Dat deed hij ten dele, maar in één helft is het ook lastig om je stempel te drukken als verdediger.

Virgil van Dijk – 6: Afgelopen weekend kreeg de stopper bij Liverpool met maar liefst 7-2 klop van Aston Villa. Dat was niet af te zien aan Van Dijk, die een degelijke indruk maakte maar net als De Vrij de saaie eerste helft geen kleur kon geven.

Owen Wijndal – 7: Een debuut zonder zenuwen! Wat een frisse en energieke indruk maakte Wijndal aan de linkerflank. Frank de Boer zal het met tevredenheid gadegeslagen hebben. De toekomstige linksback van Oranje lijkt bekend.

Teun Koopmeiners – 5.5: Net als ploeggenoot Wijndal maakte ook Koopmeiners zijn debuut voor het 'grote' Oranje, maar hij kon zich niet onderscheiden. De middenvelder kwam vaak aan de bal, maar durfde nog niet echt risico te leggen in zijn passing. Plankenkoorts, wellicht.

Donny van de Beek – 6: De kersverse Manchester United-aanwinst was verantwoordelijk voor de diepgang om de voorste linie te ondersteunen en kwam zo nu en dan gevaarlijk door. Zijn loopacties werden helaas niet altijd op waarde geschat door zijn collega's.

Georginio Wijnaldum – 6.5: Na ruim een uur zat het erop voor de alleskunner van Liverpool. In de tijd die hem gegeven was toonde Wijnaldum zich aanjager van het Oranje-aanvalsspel vanuit het middenveld. Een dikke voldoende.

Ryan Babel – 5: Vooraf was vooral de basisplaats voor Ryan Babel voer voor discussie. De vleugelaanvaller kon niet bewijzen waarom juist hij de linksbuiten van Oranje zou moeten zijn en werd zo nu en dan nog gered door Owen Wijndal, die wél gevaar stichtte op links. Krijgt Quincy Promes zondag de voorkeur?

Memphis Depay – 5.5: Normaal gesproken gaat er veel dreiging van Memphis uit en dat viel tijdens het oefenduel met Mexico eigenlijk wel mee. Wellicht speelde de afgeketste transfer naar Barcelona nog in zijn hoofd mee, maar feit was dat de meeste acties van de Lyon-aanvaller jammerlijk mislukten.

Steven Berghuis – 6.5: De aanvaller van Feyenoord speelde zoals hij dat in De Kuip ook zou doen en dat is een compliment. Berghuis maakte een vrije en speelse indruk en kan zich bij afwezigheid van concurrent Steven Bergwijn zomaar eens in de basis gaan spelen.

Invallers:

Joël Veltman – 5.5: viel na 45 minuten in voor Stefan de Vrij en maakte in defensief opzicht geen beste indruk. Gaf een forse kans weg aan Jesús Corona door op buitenspel te stappen terwijl daar geen sprake van was en kon dat in het restant van de wedstrijd niet doen vergeten.

Nathan Aké – 5.5: viel na 45 minuten in voor Virgil van Dijk en veroorzaakte de penalty waaruit de Mexicanen de score konden openen. Er leek weinig aan de hand en daarnaast leek er sprake van buitenspel, maar toch is Aké schuldig aan de enige tegengoal.

Luuk de Jong – x: viel na 63 minuten in voor Steven Berghuis en speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Marten de Roon – x: viel na 63 minuten in voor Georginio Wijnaldum en speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Calvin Stengs – x: viel na 63 minuten in voor Ryan Babel en speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.

Quincy Promes – x: viel na 84 minuten in voor Owen Wijndal en speelde te kort om voor een beoordeling in aanmerking te komen.