De Boer looft Oranje-debutanten: 'Hij speelde negentig minuten heel goed'

De Boer looft Oranje-debutanten: 'Hij speelde negentig minuten heel goed'

07-10-2020 23:10 Laatste update: 23:13
83

Frank de Boer baalt vanzelfsprekend van de oefennederlaag van Oranje tegen Mexico (0-1), maar de debuterende bondscoach ziet wel verzachtende omstandigheden. Hij is daarnaast te spreken over debutanten Owen Wijndal en Teun Koopmeiners.

"Het resultaat is altijd vervelend", steekt De Boer van wal bij de NOS. "Maar het is wel een oefenwedstrijd. Ik had van tevoren aangegeven dat je niet met het sterkst mogelijke team speelt, dus dat zou je misschien als excuus kunnen geven."

De Boer zag dat het Nederlands elftal onwennig oogde in de openingsfase en te veel fouten maakte. Toch weigert hij al te zwaar te tillen aan de nederlaag. "Natuurlijk heb ik een rotgevoel, want ik wil winnen. Maar je weet ook dat we niet alle pijlen op deze wedstrijd hebben gegooid, maar op die andere twee. Dat is logisch. Volgens mij ben ik niet de eerste coach die verliest bij zijn debuut, dat is bijna traditie."

De Boer neemt het op voor debutanten Wijndal en Koopmeiners. De linksback van AZ had het aanvankelijk moeilijk. "Het is niet niets om je debuut te maken. Hij begon een beetje stroef, maar dat kan. Ik kan mijn eigen interlanddebuut ook nog herinneren. Hij vocht zich knap terug. Maar natuurlijk kan hij beter."

Koopmeiners verving Frenkie de Jong, die uit voorzorg aan de kant bleef na een ijsbeentje op de training. "We weten allemaal dat hij (De Jong, red.) heel belangrijk is. maar dan doe je Teun Koopmeiners wel te kort, die heeft een puike wedstrijd gespeeld. Hij speelde negentig minuten lang heel goed. Natuurlijk zit Frenkie al langer op dit niveau. We weten allemaal wat hij kan."