Memphis reageert voor het eerst op afgeketste droomtransfer naar FC Barcelona

Memphis reageert voor het eerst op afgeketste droomtransfer naar FC Barcelona

07-10-2020 23:30
48

Memphis Depay heeft woensdagavond na de verloren oefeninterland van Oranje tegen Mexico (0-1) voor het eerst gereageerd op zijn afgeketste transfer FC Barcelona-transfer. Het was 'aardig dichtbij', bevestigt de 26-jarige aanvaller.

"Het loopt zoals het moet lopen, zo sta ik in het leven", verklaart Memphis voor de camera van de NOS. "Ik moet me weer focussen op Lyon, belangrijk zijn en dan zien we wel hoe het loopt. Niemand kan in de toekomst kijken. Als ik gewoon mijn ding doe, zal er interesse blijven. Misschien lukt het dan. Ik moet nu die knop omzetten."

Barça-trainer Ronald Koeman zei maandag - op de laatste dag van de transferperiode in Spanje - dat hij Memphis graag nog naar Camp Nou wilde halen. Ook Memphis stond in de startblokken. "Ja, het was aardig dichtbij. We hoeven niet te gaan op alle details, maar we waren inderdaad bijna rond. Bepaalde regels hielden het helaas tegen."

Lang werd aangenomen dat Barça eerst een speler voor tientallen miljoenen moest verkopen, voordat Memphis aangetrokken kon worden. Woensdagochtend bleek echter dat de Spaanse competitie-organisator LaLiga de aanvaller niet wilde inschrijven vanwege het overschrijden van het salarisbudget in het land.

Barcelona en Olympique Lyon waren het naar verluidt eens over verlaagde transfersom van vijftien miljoen euro, waarvan tien miljoen aan variabelen. "Ik geloof dat alles in mijn leven met een reden gebeurt. Als het moet gebeuren, gebeurt het nog wel", besluit Memphis over mogelijke Barça-transfer in de toekomst.