Krul baalt als een stekker: 'Heb heel de middag lopen kijken naar zijn penalty's'

Krul baalt als een stekker: 'Heb heel de middag lopen kijken naar zijn penalty's'

08-10-2020 06:44
29

Tim Krul mocht woensdagavond voor het eerst sinds vijf jaar weer onder de lat beginnen bij het Nederlands elftal. Oranje verloor met 0-1 van Mexico, het tegendoelpunt viel uit een penalty en daar baalt de sluitpost van.

"Ik ben trots dat ik er na vijf jaar weer mag staan, natuurlijk", begint Krul op de persconferentie na de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. "Het is het mooiste wat er is, voor je land uitkomen. Ik hoopte erop, ik kom hier natuurlijk ook om minuten te maken. Het is mooi dat het vertrouwen wordt uitgesproken door de trainer."

Mexico besliste de wedstrijd in de tweede helft, nadat de bal op de stip ging na een overtreding van Nathan Aké op Raúl Jiménez. De aanvalsleider van El Tri leek daarbij buitenspel te staan, maar de vlag ging niet omhoog. Hij rondde de penalty vervolgens koelbloedig af. "Jammer natuurlijk", aldus Krul. "Jiménez is een specialist. Ik heb heel de middag lopen kijken naar zijn penalty's, maar ik kon het niet uitvinden. Hij kijkt heel lang, maar niet naar de bal helaas."

Zondag wacht alweer de volgende wedstrijd voor Oranje in en tegen Bosnië en Herzegovina. Er wordt om 18.00 uur afgetrapt.