Complimenten voor Oranje-debutanten Wijndal en Koopmeiners: 'Uitstekend gedaan'

Complimenten voor Oranje-debutanten Wijndal en Koopmeiners: 'Uitstekend gedaan'

Gepubliceerd: donderdag 8 oktober 2020 om 06:56do 08-10-2020 om 06:56

Virgil van Dijk reageert gelaten na de nederlaag tegen Mexico van woensdagavond (0-1). De Oranje-aanvoerder gaf stiekem zelfs toe het een beetje aan te zien komen, de verliespartij.

"We wisten dat het een zware avond zou kunnen worden. Mexico heeft een elftal vol kwaliteit, intensiteit, veel passie, hard werken. We hadden dit al een beetje verwacht", begint Van Dijk voor de camera van de NOS. "Wat we precies hadden verwacht? Nou, een goed Mexico, dat veel druk zet. En wij hebben natuurlijk gespeeld in een formatie waarin we niet heel vaak hebben gespeeld. Het is geen excuus, maar... Het was lastig vandaag."

Van Dijk was na de wedstrijd op zoek naar wat positieve punten. "We hadden twee debutanten, iedereen is er goed uitgekomen, geen blessures. En nee, dat is niet het belangrijkste natuurlijk, je wil winnen. Daar hebben we ook alles aan gedaan, speelden alles of niets op het einde, maar het is niet gelukt."

Frank de Boer begon aan zijn eerste wedstrijd als bondscoach met veel verrassende namen in de basis. Zo maakten AZ-spelers Owen Wijndal en Teun Koopmeiners hun debuut. "Of we gespannen waren, dat er daarom veel mis ging? Ik vind het lastig te zeggen", vervolgt Van Dijk. "Ik denk dat de jongens het uitstekend hebben gedaan. Owen en Teun spelen hun eerste wedstrijd, natuurlijk kunnen dingen wat beter, maar ze spelen nu op het allerhoogste niveau."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws