Twente gaat financieel zwaar weer tegemoet: 'Eind van seizoen niets van over'

Twente gaat financieel zwaar weer tegemoet: 'Eind van seizoen niets van over'

08-10-2020 10:02
67

Voor FC Twente staat er door de uitbraak van het coronavirus een moeilijk seizoen voor de deur. Financieel gaat de club zwaar weer tegemoet, maar Martijn Hoogstoevenbeld en Paul van der Kraan blijven positief.

De Enschedese club heeft twee scenario's uitgewerkt voor dit seizoen. Bij scenario 1 wordt er uitgegaan van een situatie waarbij er 8.000 toeschouwers naar het stadion mogen tijdens de wedstrijden. "Dan gaan we werken met een begroting van 14 à 15 miljoen euro en komen we aan het eind 6 miljoen tekort", geeft financieel directeur Hoogstoevenbeld aan in gesprek met TC/Tubantia. "In scenario 2 gaan we uit van een heel seizoen zonder toeschouwers en dan is onze begroting 12 miljoen euro en schieten we er 8 miljoen bij in."

Het voorbije seizoen werkte Twente met een budget van 25 miljoen euro. "Corona zet alles op de kop. We gaan echt financieel zwaar weer tegemoet, al ontstaan de grootste problemen pas volgend seizoen. Zo hadden we een buffer van 8 miljoen euro aan liquiditeit opgebouwd en en daar is, als dit allemaal zo doorgaat, aan het eind van dit seizoen niets meer van over", aldus Hoogstoevenbeld. 

Twente gaat desondanks niet in de problemen komen, zo geeft algemeen directeur Paul van der Kraan aan. "Welk scenario het ook wordt: op 30 juni is FC Twente er nog, en daarmee bedoel ik dat wij niet gaan omvallen. Wat nu in ons voordeel spreekt, is dat we eerder dit jaar al een reorganisatie hebben doorgevoerd. Dat is ons niet door iedereen in dank afgenomen, maar dat was echt nodig."