'Grootverdiener Özil speelt geen Europees voetbal voor Arsenal en zal vertrekken'

'Grootverdiener Özil speelt geen Europees voetbal voor Arsenal en zal vertrekken'

08-10-2020 11:21
66

Mesut Özil is door Arsenal niet ingeschreven voor de Europa League. De Duitse aanvallende middenvelder, grootverdiener in het Emirates Stadium, past niet in het systeem van trainer Mikel Arteta en de club wil graag van Özil af.

Bij talkSPORT valt te lezen dat de Duitser, net als Sokratis Papastathopoulos, niet in actie zal komen in de Europa League van dit seizoen. Özil heeft na maart van dit jaar geen officiële wedstrijd meer gespeeld, ondanks het feit dat hij fit is en zou kunnen spelen. Ook de Griekse verdediger is dit seizoen nog niet aan bod gekomen en is de achtste stopper in de pikorde van Arteta.

The Gunners zullen veel wedstrijden spelen en dus ook moeten rouleren, maar zelfs in dat geval zijn Özil en Sokratis niet nodig. Arsenal wilde eerder al van de Duitse grootverdiener af en probeerde tot een akkoord te komen over het ontbinden van zijn contract. Daar ging Özil zelf niet in mee en ergerde de club een aantal dagen geleden nog meer door aan te bieden het salaris van Gunnersaurus, de mascotte die door bezuinigingen weg zou moeten, te betalen.

Op dit moment heeft de stilist nog een contract voor één seizoen in het Emirates Stadium, waar hij naar verluidt bijna vier ton per week verdient.