'Ik dacht dat Götze toen af zou zeggen, maar tot mijn verbazing ging hij akkoord'

'Ik dacht dat Götze toen af zou zeggen, maar tot mijn verbazing ging hij akkoord'

08-10-2020 12:41
96

Toon Gerbrands geeft een bijzonder inkijkje in de transfer van Mario Götze naar PSV. De algemeen directeur van de Eindhovenaren wist op de ochtend van deadline day nog niet dat de Duitse wereldkampioen überhaupt in beeld zou komen.

Tot het moment dat Götze in Eindhoven arriveerde had Gerbrands niet gedacht dat het rond zou komen. "Op de laatste dag om 10 uur 's morgens wist ik nog niet dat hij er zou zijn en dachten we nog dat het totaal onhaalbaar zou zijn", vertelt de PSV-directeur tegenover FOX Sports. "We waren toen ook niet in gesprek met hem, maar opeens kwam daar het moment."

De Eindhovenaren besloten een poging te wagen. "We hebben nog een potje over binnen de salarismogelijkheden en we hebben aangegeven wat we er voor over hadden. Ik dacht heel eerlijk gezegd dat het niet zou lukken, omdat ik wel een idee heb wat hij in de Bundesliga verdiende. Ik dacht dat we een berichtje zouden krijgen dat het afgelopen was, maar tot mijn positieve verbazing zei hij dat het akkoord was."

En dus kwam de wereldkampioen van 2014 naar het Philips Stadion om een contract voor twee seizoenen te ondertekenen. De 28-jarige Götze gaat onder zijn landgenoot Roger Schmidt proberen om de oude vorm te hervinden. "Ik heb gemerkt dat het een liefhebber is en dat hij hier is vanwege de trainer."