Götze gepresenteerd bij PSV: 'Niet de enige reden dat ik hier ben gekomen'

Götze gepresenteerd bij PSV: 'Niet de enige reden dat ik hier ben gekomen'

08-10-2020 14:52
109

Roger Schmidt is niet de enige reden dat Mario Götze op de slotdag van de Nederlandse transfermarkt voor PSV koos. Dat benadrukt de 28-jarige Duitser bij zijn presentatie in het Philips Stadion. Hij is gelukkig met zijn sensationele overstap.

"Ik ben heel, heel blij hier te zijn en weer te kunnen voetballen. Het trainingscomplex en het stadion zijn super. Ik wil hier gas geven en plezier hebben", aldus Götze, die naar eigen zeggen al een tijdje contact had met PSV-trainer Schmidt. "Maar ik wilde rustig kijken wat het beste was voor mij. Mensen kunnen verrast zijn door deze stap, maar voor mij voelt dit als het beste pakket."

Götze bestrijdt dat hij pas dinsdag voor het eerst contact had met Schmidt. "Twee maanden geleden hebben we al uitgebreid gesproken. Wel heb ik dinsdag het besluit genomen om hier definitief heen te gaan. De trainer was beslissend, want de gesprekken waren goed. Ik weet hoe hij over voetbal denkt en ken zijn filosofie van zijn tijd bij Bayer Leverkusen."

"Roger is niet de enige reden dat ik hier ben gekomen, maar zijn aanwezigheid is natuurlijk wel een belangrijke reden geweest", vervolgt Götze, die naar eigen zeggen nog een paar weken nodig heeft om wedstrijdfit te worden. "Ik wil weer in topconditie komen en mijn topniveau bereiken. Ik denk dat ik daarvoor nu bij de juiste trainer ben."

Op de vraag of zijn transfer een vlucht uit Duitsland was, antwoordt de WK-held van 2014: "Nee, het is geen vlucht. Waarom zou ik vluchten uit Duitsland? Ik heb tien jaar daar gespeeld. Andere spelers vertrekken ook vaak naar andere competities. Dat is alleen maar positief."