08-10-2020 16:56
9

Verschillende Eredivisie-clubs gebruiken de interlandweek om een onderlinge oefenwedstrijd te spelen. FC Utrecht trof PEC Zwolle, FC Twente oefende tegen Jong PSV en sc Heerenveen en Heracles Almelo kwamen elkaar tegen in Friesland.

PEC - Utrecht: 3-3
PEC Zwolle en FC Utrecht deelden de punten in Overijssel. Utrecht stond in de rust met 1-3 voor, maar PEC kwam na rust knap terug tot 3-3. Na twee minuten spelen kwamen de bezoekers al op een 0-1 voorsprong via Odysseus Velanas, tien minuten later maakte Sander van de Streek er 0-2 van. PEC scoorde tegen in de persoon van Sai van Wermerskerken, waarna Van de Streek vlak voor rust de 1-3 maakte.

Na rust maakte PEC de dienst uit en maakte het twee treffers, waarvan één uit een strafschop. Bij FC Utrecht maakte aanvoerder Willem Janssen voor het eerst sinds lange tijd weer eens minuten. De verdediger is hersteld van een zware knieblessure en coronabesmetting. PEC Zwolle zou donderdag eigenlijk oefenen tegen FC Groningen, maar vanwege een geschil tussen de beide clubs over de transfer van Alessio Da Cruz ging dat niet door.

FC Twente - Jong PSV: 2-0
Bij het oefenduel tussen FC Twente en Jong PSV was Lazaros Lamprou de grote man. De vleugelspeler van FC Twente maakte beide doelpunten voor de Enschedeërs in de met 2-0 gewonnen wedstrijd. Binnen het kwartier stond de eindstand al op het bord.

Ron Jans zag na de vroege doelpunten maar liefst drie spelers uitvallen. Nathangelo Markelo en Godfried Roemeratoe zochten in het eerste bedrijf vroegtijdig de kleedkamer op, al leek het voor laatstgenoemde uit voorzorg te gebeuren. De Griekse matchwinner Lamprou haakte in het tweede bedrijf af met een armblessure.

Heerenveen - Heracles: 1-2
Heracles Almelo wist in Friesland nipt te winnen van sc Heerenveen. Beide ploegen wisten in de eerste helft in de stromende regen niet tot scoren te komen. Na een dik uur spelen bracht Teun Bijleveld Heracles met een hard schot op voorsprong. In de slotfase wisten beide ploegen nog éénmaal tot scoren te komen.

Heerenveen-invaller Nordin Tahboun bracht de Friezen middels een droge knal op gelijke hoogte. Twee minuten voor tijd stelde Sinan Bakis de zege veilig voor de Almeloërs.