De Jong: 'Ik denk persoonlijk dat de voetbalwereld Ihattaren voorbijgesneld is'

De Jong: 'Ik denk persoonlijk dat de voetbalwereld Ihattaren voorbijgesneld is'

08-10-2020 16:05 Laatste update: 16:19
205

John de Jong denkt dat de voetbalwereld Mohamed Ihattaren voorbij is gesneld in het afgelopen jaar. Het supertalent van de Eindhovenaren komt niet voor in de plannen van PSV-trainer Roger Schmidt, maar volgens de technisch manager is er geen reden tot paniek.

Met Marco van Ginkel, Adrian Fein en Mario Götze haalde PSV op de slotdag van de transferperiode drie nieuwe middenvelders binnen. Vooral Götze wordt een directe concurrent van Ihattaren. De Jong benadrukt echter dat de rol van de achttienjarige PSV'er niet is uitgespeeld.

"Wij moeten met z'n allen gaan helpen", zegt De Jong voor de camera van FOX Sports. "Ik denk - en dat is mijn persoonlijke visie - dat de dynamische, opportune voetbalwereld hem voorbijgesneld is. Hij is een jongen van achttien jaar. Als we hem vertrouwen geven en rust rondom hem creëren, weet ik zeker dat zijn talenten weer komen bovendrijven

De technisch manager ziet dat beide partijen hetzelfde doel hebben. "Hij wil slagen bij PSV, wij willen dat Mo slaagt bij PSV. Ik, de trainers, de assistenten, de perschef: iedereen is met hem bezig. Hij moet zich focussen op het talent dat hij heeft, om dat te gaan ontwikkelen. En daar moeten wij hem bij helpen."