Zirkzee krijgt veel concurrentie bij Bayern: 'Als hij dat doet, maakt hij minuten'

Zirkzee krijgt veel concurrentie bij Bayern: 'Als hij dat doet, maakt hij minuten'

08-10-2020 18:11
16

Joshua Zirkzee blijft bij Bayern München en moet daar toch de concurrentie aangaan met spelers als Robert Lewandowski en Eric Maxim Choupo-Moting. De spits leek op de slotdag van de transfermarkt verhuurd te gaan worden, maar dat kwam er niet van.

De 19-jarige Rotterdammer zal hard moeten werken bij Der Rekordmeister, zo zegt sportief directeur Hasan Salihamidzic in Kicker. "Hij zal bij ons blijven en zich hier verder ontwikkelen en meer gaan leren", vertelt de Bayern-bobo. "Hij zal ervoor moeten zorgen dat er forse concurrentie in de selectie is."

Wedden

Meer odds

Zelf liet Zirkzee weten dat hij graag minuten wil maken en die kans lijkt bij Bayern niet zo heel groot. "Joshua moet nu laten zien dat hij over een goede mentaliteit beschikt", meldt Salihamidzic. "Hij weet dat dat van hem verlangd wordt, dat hij keihard zijn best doet. En als dat goed lukt, dan zal hij hier minuten gaan maken."

Feyenoord leek lang de volgende bestemming te gaan worden voor Zirkzee, maar die club voelde niet de behoefte om nog een spits aan te trekken. Dat was tegen het zere been van Dick Advocaat, die de jonge aanvaller graag had zien komen.