'Als ik zo doorga bij mijn club, hoop ik een keer bericht te krijgen van Oranje'

'Als ik zo doorga bij mijn club, hoop ik een keer bericht te krijgen van Oranje'

08-10-2020 18:51
40

Mitchel Bakker speelt bij Paris Saint-Germain samen met sterren als Kylian Mbappé en Neymar. De linksback, een aantal jaar geleden nog overbodig bij Ajax, droomt nu van een volgende stap: het grote Oranje.

Donderdagavond staat Bakker in de basis bij Jong Oranje dat het in Venlo opneemt tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar. De 20-jarige back wil echter meer. "Als je doelt op Oranje, dan durf ik zeker groot te denken", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Waarom niet? Als ik zo doorga bij de club, hoop ik een keer bericht te krijgen."

Toch realiseert de Purmerender zich dat hij van ver komt. "Aan de andere kant heb ik pas een maand geleden in Wit-Rusland mijn debuut gemaakt bij Jong Oranje", spreekt hij verstandige woorden. "Daar ga ik me eerst maar eens goed op concentreren."

De afgelopen vier wedstrijden stond Bakker in de basis bij de kampioen van Frankrijk. In die wedstrijden haalde PSG twaalf punten en verzorgde de linksback een assist. De Nederlander kwam in het elftal door de blessure die Juan Bernat opliep en de zes wedstrijden schorsingen die Layvin Kurzawa aan de broek kreeg.