De Mos analyseert België: 'Als ik kijk naar De Ligt, De Vrij, Van Dijk en Aké...'

De Mos analyseert België: 'Als ik kijk naar De Ligt, De Vrij, Van Dijk en Aké...'

Gepubliceerd: donderdag 8 oktober 2020 om 21:15do 08-10-2020 om 21:15

Aad de Mos vindt dat Nederland meer talentvolle verdedigers heeft dan België, dat Nederland voorbij gestreefd zou zijn. Dat zegt De Mos in gesprek met Het Laatste Nieuws.

De Mos kijkt naar Zinho Vanheusden en Jason Denayer. "Vanheusden volg ik al even, van toen hij nog bij Inter zat", zegt De Mos in gesprek met Het Laatste Nieuws. "Als je als verdediger gevraagd wordt door die club, dan heb je iets in je mars. Hij is iets te vaak geblesseerd en wil ook te veel de bal hebben. Maar Vanheusden is vooral als speler gegroeid. Het is een jongen met toekomst."

Over Denayer is De Mos minder enthousiast. "Denayer was goed bezig bij Lyon, ja. Maar hij blijft toch foutjes maken. Ik denk niet, als we het over Denayer en Vanheusden hebben, dat ze het niveau zullen halen van Kompany, Alderweireld of Vertonghen. Dat drietal was een unieke lichting achterin. Een lichting die bijna ten einde is. Kompany is al gestopt. Vertonghen is al een stapje lager gegaan naar Benfica en Alderweireld zit op de bank bij Tottenham."

De Mos vergelijkt het met Nederland. "Het is belangrijk dat er vandaag jong bloed getest gaat worden, maar Denayer... Dat is doorsnee. Als ik dat vergelijk met Oranje met De Ligt, Van Dijk, De Vrij en Aké. Dat is toch een ander niveau."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws