Snoei is hard voor NAC: 'We kregen al signalen dat er echt wat aan de hand is'

Snoei is hard voor NAC: 'We kregen al signalen dat er echt wat aan de hand is'

08-10-2020 22:09
64

De Graafschap-trainer Mike Snoei zet zijn vraagtekens bij de coronagevallen bij NAC Breda. De topper van vrijdagavond werd door besmettingen bij de club uit Breda uit het programma gehaald. Snoei is kritisch.

Bij NAC zijn meerdere coronabesmettingen geconstateerd en dus moet de selectie in quarantaine. "Bij ons is het bijna een heksenjacht op de club", zegt Snoei bij NPO1 Langs de lijn. "Als je ziet hoe de regels worden nageleefd en nagestrééfd, je wordt er soms chagrijnig van. Dan vind ik het wel enorm teleurstellend dat er zó veel positieve uitslagen bij NAC zijn. Dat vind ik wel bijzonder."

NAC-directeur Mattijs Manders was naar eigen zeggen 'erg verrast' door de coronauitbraak, maar Snoei betwijfelt dat. "Wij kregen begin van de week al signalen dat er bij NAC echt wat aan de hand was. Het is dus niet zoals Manders zegt, dat het uit de lucht kwam vallen."

"Je moet je gewoon niet laten verrassen. Ik heb begrepen dat je vooral die anderhalve meter bij maaltijden en zo moet handhaven. Als je daar niet aan kan voldoen, krijg je ellende en raken er grote groepen besmet."

Snoei is bang dat de voortzetting van de competitie in gevaar komt als het zo doorgaat. "Als het in dit tempo doorgaat, kan het ook weleens het einde van de competitie betekenen. En dat heeft als gevolg dat er echt clubs gaan omvallen, daar ben ik van overtuigd."