'Betaalbare koopoptie voor PSV in huurdeal met Bayern München en Fein'

'Betaalbare koopoptie voor PSV in huurdeal met Bayern München en Fein'

09-10-2020 06:43
139

PSV huurt Adrian Fein (21) dit seizoen van Bayern München en heeft een koopoptie bedongen om de talentvolle middenvelder aan het einde van dit seizoen definitief over te nemen. Het is een betaalbare koopoptie: Fein moet PSV zes miljoen euro kosten.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Fein krijgt in Eindhoven de kans zich verder door te ontwikkelen en mocht PSV hem aan het einde van het seizoen over willen nemen dan kan dat tegen een 'betaalbare' afkoopsom van zes miljoen euro.

Fein speelde vorig seizoen op huurbasis voor Hamburger SV. "Ik denk dat de Eredivisie voor jonge spelers heel interessant is. Hier spelen jonge jeugdinternationals al heel vroeg in de profcompetities", vertelde hij gisteren tijdens zijn presentatie. "De grote wedstrijden worden in Duitsland wel uitgezonden, maar de kracht van deze competitie staat bij ons niet altijd op de radar."

De middenvelder won voor zijn overstap naar PSV informatie in bij een aantal Willem II-spelers. "Ze hebben me verteld dat de Nederlandse Eredivisie sterk is", aldus Fein, die in Eindhoven te maken krijgt met een groot aantal landgenoten. "Philipp Max en Timo Baumgartl spraken ook enthousiast over het niveau hier. Ik ga snel proberen om de taal te leren, voel me fit en kan op het veld meteen aanhaken."