Feyenoord-aanwinst Spajic zocht contact met Ajax-aanvaller: 'Hij is mijn vriend'

Feyenoord-aanwinst Spajic zocht contact met Ajax-aanvaller: 'Hij is mijn vriend'

09-10-2020 07:12
74

Uros Spajic heeft met Ajax-aanvaller Dusan Tadic gesproken over zijn overstap naar Feyenoord. De twee zijn landgenoten en kennen elkaar goed door hun tijd bij het Servische nationale elftal, maar in De Klassiekers gaat de knop om, verzekert Spajic.

"Ik sprak hem pas nadat ik al medisch was gekeurd. Dus ik heb hem niet om advies gevraagd", begint Spajic in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik ken Tadic goed van de nationale ploeg van Servië, ik kan het prima met hem vinden. Maar ik ken de rivaliteit tussen Feyenoord en Ajax. Een beetje zoals Rode Ster Belgrado en Partizan Belgrado. Tadic is mijn vriend, maar straks als we in januari tegen elkaar spelen niet. Op het veld is dat gewoon anders."

Spajic won informatie in over Feyenoord, alvorens hij de overstap maakte naar De Kuip. "Mijn ploeggenoot Tonny Vilhena vertelde mooie dingen over de club. En ik hou wel van druk. En dat is er als je voor Feyenoord speelt. Hier kun je om de prijzen spelen. Hier zit het stadion vol als straks iedereen weer naar het voetballen mag. Ik ben kampioen geworden met Anderlecht, ik wil die periode weer herbeleven bij deze club."

Spijkerhard
De Servische verdediger stond in het verleden te boek als een spijkerharde verdediger, maar dat is de afgelopen jaren minder geworden, zo geeft hij toe. Wel pakte hij tegen Willem II een gele kaart. "Die gele kaart was ongelukkig en dat beeld is echt iets uit mijn jonge jaren bij Toulouse. Daar was ik hongerig en gretig en vloog ik er nog weleens in. Dat leverde rode kaarten op. Maar wie de moeite heeft genomen om mijn hele loopbaan te bekijken, weet dat het al lang achter mij ligt. Ik ben ervaren, weet wat ik doe op het veld."