Suárez schaart zich achter Messi: 'Er gebeuren vreemde dingen bij Barça'

Suárez schaart zich achter Messi: 'Er gebeuren vreemde dingen bij Barça'

09-10-2020 10:04 Laatste update: 10:08
72

Luis Suárez zal voor altijd een vervelend gevoel overhouden aan zijn noodgedwongen vertrek bij FC Barcelona. Na de 2-1 zege van Uruguay op Chili in de WK-kwalificatiereeks ging El Pistolero in op vragen van Uruguayaanse en Argentijnse media.

Suárez kwam niet in de plannen van Ronald Koeman voor en leek lang te vertrekken naar Juventus, maar dat ging niet door omdat er problemen waren met het verkrijgen van een Italiaans paspoort. Uiteindelijk vertrok Suárez naar Atlético Madrid. Lionel Messi was het niet eens met het vertrek van de aanvaller. 'Je verdiende het niet om eruit gegooid te worden zoals nu', plaatste Messi op social media. 'De waarheid is dat niets me meer verbaast.'

Suárez is blij met de steunbetuiging van Messi. "Ik was niet verrast", geeft hij aan na de wedstrijd tegen Chili, geciteerd door Minuto Uno. "Ik ken Lionel goed, wist welke pijn hij voelde. Het was dezelfde pijn die ik had. De club had dit anders aan kunnen pakken. Ik heb er zes jaar gespeeld, de manier waarop het eindigde stoorde Lionel ook. We hebben het zwaar gehad."

De Uruguayaanse spits ziet dat er dingen niet helemaal goed gaan bij zijn oude club. "Er gebeuren vreemde dingen bij Barça. Mijn familie moedigde me aan om de kans bij Atlético te grijpen. Ik twijfelde geen moment. Ik moet nog wennen aan een aantal dingen, maar ben gelukkig bij Atléti."