Ratings FIFA 21: Ajax domineert, PSV-aanwinst meteen de beste, Berghuis beloond

Ratings FIFA 21: Ajax domineert, PSV-aanwinst meteen de beste, Berghuis beloond

09-10-2020 12:00
70

Het is zover: FIFA 21 is vrijdag gelanceerd. VoetbalPrimeur beschikt over de ratings van de beste Ajax-, PSV- en Feyenoord-spelers. Check ze hieronder!

De top-tien van beste Eredivisie-spelers in de nieuwe editie van de voetbalgame FIFA bevat liefst zes Ajacieden. Andre Onana en Nicolás Tagliafico zijn met een rating van 84 de nummer één. Vorig seizoen was de naar Chelsea vertrokken Hakim Ziyech (85) de beste.

In het kielzog van Onana en Tagliafico staan ploeggenoten Dusan Tadic (83), Quincy Promes (82) en Daley Blind (82). De eerste niet-Ajacied komen we tegen op de zesde plaats: Feyenoord-captain Steven Berghuis heeft 81 punten gekregen.

David Neres en Arjen Robben hebben een rating van 80 gekregen, terwijl Marco Bizot en Denzel Dumfries de top-tien completeren (beiden 79).

Ajax
Onana en Tagliafico zijn volgens FIFA de beste spelers van Ajax. Ten opzichte van de vorige editie zijn de keeper en linksback twee punten gestegen. Blind heeft juist een punt moeten inleveren.


Ajax' nummer 10 Promes is de beste middenvelder in Amsterdam, gevolgd door Lisandro Martínez en de teruggekeerde Davy Klaassen.

Voor de Ajax-aanvallers geldt dat Tadic een punt is gedaald ten opzichte van de vorige editie, evenals David Neres. De twee blijven nieuwkomer Antony wel voor. Klaas Jan Huntelaar heeft drie punten moeten inleveren.

PSV
Opvallend: de tweede keeper van PSV, Lars Unnerstall, heeft van FIFA een hogere score gekregen dan de nummer één Yvon Mvogo.

FIFA-gamers die spelen met PSV of een PSV'er aan hun Ultimate Team willen toevoegen, zijn aan het goede adres bij Denzel Dumfries en Philipp Max. De backs van PSV scoren hoog.

PSV versterkte zich in de voorbije transferperiode spectaculair: middenvelders Ibrahim Sangaré, Adrian Fein, Marco van Ginkel en Mario Götze kwamen naar Eindhoven. Götze en Van Ginkel ontbreken in het rijtje, waardoor de veelbesproken Mohamed Ihattaren de beste PSV-middenvelder is. Hij is ten opzichte van de vorige editie liefst negen punten gestegen.

Niet Donyell Malen, maar doelpuntenmachine Eran Zahavi is volgens FIFA de beste aanvaller van PSV. Sterker nog, de 33-jarige Israëliër is meteen de beste speler van de Eindhovenaren in FIFA 21.

Feyenoord
Feyenoord blijft statistisch achter bij Ajax en PSV, maar heeft met Justin Bijlow wel een 'gouden' doelman onder de lat staan. Ook de achterste linie met Marcos Senesi en de bloedsnelle Ridgeciano Haps (89 pace) mag er zijn. Uros Spajic ontbreekt nog.


Waar Feyenoord in de vorige editie van FIFA alleen maar 'zilveren' middenvelders had, doen de Rotterdammers het nu een stuk beter. Leroy Fer is weer helemaal de oude en stijgt drie punten. Met Orkun Kökcü, João Teixeira en Jens Toornstra hebben de Feyenoord-fans meer te kiezen.

Als Eredivisie-topscorer van het seizoen 2019/2020 is Steven Berghuis één van de betere Nederlandse aanvallers in het spel. Nicolai Jörgensen is weer een punt gedaald en heeft geen gouden kaart meer.