'Ik denk dat ik heb kunnen laten zien waarom ik in het Nederlands elftal sta'

'Ik denk dat ik heb kunnen laten zien waarom ik in het Nederlands elftal sta'

09-10-2020 11:46 Laatste update: 11:54
57

Marten de Roon zit ook onder nieuwe bondscoach Frank de Boer 'gewoon' bij de selectie van het Nederlands elftal. De naam van de verdedigende middenvelder riep in het begin van zijn interlandcarrière de nodige vragen op, maar is inmiddels toch een gevestigde naam binnen de Oranje-selectie.

De Roon weet van zichzelf precies wat hij toe kan voegen aan het Nederlands elftal. "Ik denk dat ik een aantal jongens goed kan complementeren op het veld die daar ook baat bij hebben, waardoor zij net iets vrijer zijn in hun spelen. Daardoor kan ik het verdedigende stukje neer zetten, zorg voor de balans. Dat zal soms wat minder spectaculair zijn, maar daardoor ben je wel wat degelijker als ploeg", aldus De Roon tegenover FOX Sports.

De middenvelder van Atalanta is zich ervan bewust dat hij hard heeft moeten knokken om een gerespecteerde Oranje-international te worden. "In het begin moet je natuurlijk altijd mensen overtuigen, de menigte overtuigen, maar ik denk dat ik goede wedstrijden heb gespeeld en heb kunnen laten zien waarom ik in het Nederlands elftal sta", besluit De Roon.