'Van de Beek weigert Solskjaer nóg meer problemen te bezorgen bij Man United'

'Van de Beek weigert Solskjaer nóg meer problemen te bezorgen bij Man United'

09-10-2020 12:20
49

De problemen voor Ole Gunnar Solskjaer stapelen zich op na de Premier League-vernedering van Manchester United door Tottenham Hotspur (1-6), maar Donny van de Beek is géén hoofdpijndossier. De oud-Ajacied wacht volgens The Athletic rustig op zijn kans.

Van de Beek maakte in september voor 39 miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester United. Sindsdien begon hij niet één keer tijdens een Premier League-wedstrijd in de basiself, waardoor de kritiek op de 'verwarrende miljoenentransfer' groeide.

Van de Beek is echter niet ongerust: volgens The Athletic is de 23-jarige middenvelder 'tevreden' met zijn rol op Old Trafford. Hij staat volledig achter het besluit van Solskjaer om rustig te worden gebracht in het Engelse voetbal. Van de Beek heeft in zijn eerste weken ook gemerkt dat de Premier League veeleisender is dan de Eredivisie.

Solskjaer liet zich vorige week nog zeer lovend uit over Van de Beek. "Hij heeft erg veel voetbalintelligentie en wat tactiek betreft, hij heeft de jeugdopleiding van Ajax doorlopen", zei de United-manager. "Het Nederlandse voetbal is tactisch, hij weet veel over voetbal. Donny is een speler die een trainer altijd in een ploeg wil hebben."