Memphis: 'We zitten al bijna in januari, de kans dat er dan clubs komen is groot'

Memphis: 'We zitten al bijna in januari, de kans dat er dan clubs komen is groot'

09-10-2020 14:35
41

Memphis Depay vertrok de afgelopen transferperiode niet naar Barcelona, maar daardoor zit hij niet in zak en as. De aanvaller van Olympique Lyon weet dat er in januari een nieuwe kans is om een overstap te maken, zegt hij in een groot interview met Voetbal International.

Tijdens deadline day stond Memphis 'gewoon' op het trainingsveld met het Nederlands elftal. "Het was niet zo dat ik dacht: Ze willen me hebben, dus ik ben al in Barcelona", reageert de aanvalsleider van Oranje. "Ik moest gewoon afwachten. Ook op de deadline-dag. En ik wist: als er groen licht komt, moeten er snel dingen gebeuren. Maar ik ben gewoon gaan trainen met Oranje. Het is niet zo dat ik dat deed met mijn telefoon in de mijn broekzak."

De nummer tien van Oranje, die tegen Mexico tijdelijk de aanvoerdersband droeg nadat Virgil van Dijk was gewisseld, wist in zijn achterhoofd dat een overstap naar Barcelona ook zou kunnen mislukken. "Je houdt er altijd rekening mee dat dingen kunnen lukken of juist niet. Ik wist dat veel clubs in de problemen zitten door de pandemie. Ik hield alles opties gewoon open."

Of Ronald Koeman ook in januari gaat proberen om Memphis naar Barcelona te halen weet hij niet. "Dat zou kunnen. Dat zien we dan wel, we moeten afwachten hoe dingen gaan lopen. We zitten al bijna in januari en de kans dat er dan weer clubs komen is groot. Daar ga ik vanuit. Ik ben 26 jaar en bijna transfervrij."