Koeman bespreekt Barça-selectie: 'Dat heeft met financiën van de club te maken'

Koeman bespreekt Barça-selectie: 'Dat heeft met financiën van de club te maken'

09-10-2020 15:53 Laatste update: 16:01
22

Ronald Koeman is ondanks de mislukte transfers op deadline day tevreden met de selectie van Barcelona. De Nederlandse oefenmeester hoopte nog op Memphis Depay, maar van die overstap kwam het niet meer.

Het niet kunnen verkopen van Ousmane Dembélé was mede debet aan met mislopen van Memphis, maar Koeman wil niet in het negatieve blijven hangen. "Ik ben blij met de selectie die we hebben", zei de trainer tegen het clubkanaal van Barcelona. "We hebben geprobeerd om ons te versterken. Soms lukte dat, soms niet, maar dat heeft ook te maken met de financiën van de club. Dat moet je accepteren."

Barcelona wist Sergiño Dest wel los te weken bij Ajax. De Amerikaanse back kwam voor bijna 26 miljoen euro over en debuteerde als invaller tegen Sevilla. Hij verving Jordi Alba en moest dus als linksback spelen. "Dat heeft hij goed gedaan", oordeelde Koeman. "Ik zag hem twintig minuten heel comfortabel spelen tegen Sevilla."

Pedri en Trincao, de jonge vleugelaanvallers van Barcelona, maken ook indruk op de Nederlandse trainer. "Zij hebben vanaf de eerste dag hard gewerkt en goede prestaties geleverd. Pedri is pas 17 jaar oud en ik hou van de manier waarop hij zich opstelt. Trincao past zich ook snel aan aan onze ideeën en bovendien is hij een jonge speler met een geweldige toekomst voor zich."