Brazilië en Colombia beginnen met overtuigende zege aan WK-kwalificatie

Brazilië en Colombia beginnen met overtuigende zege aan WK-kwalificatie

10-10-2020 08:19
3

Brazilië en Colombia zijn de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika uitstekend begonnen. De Seleçao legde Bolivia op eigen veld overtuigend over de knie, terwijl Colombia thuis gemakkelijk afrekende met Venezuela.

In 2018 bereikte Brazilië de kwartfinale van het WK, waarin van België werd verloren. In 2022 in Qatar moet er weer eens een wereldbeker worden opgehaald en de formatie van bondscoach Tite heeft vrijdagnacht de eerste stap naar het toernooi gezet. Bolivia werd in Sao Paulo helemaal tureluurs gespeeld: 5-0. De Braziliaanse goals kwamen op naam van Roberto Firmino (twee treffers), Marquinhos, Coutinho en een eigen doelpunt van José Carrasco.

Zo'n zevenduizend kilometer verderop won Colombia in Barranquilla met 3-0 van Venezuela. De wedstrijd werd overschaduwd door de ogenschijnlijk ernstige blessure van Santiago Arias, de voormalig rechtsback van PSV die nu op huurbasis voor Bayer Leverkusen speelt. Hij viel al na tien minuten uit. Daarna noteerde het Atalanta-duo Luis Muriel en Duván Zapata de goals. Muriel maakte er twee en Zapata nam er één voor zijn rekening.