Babel: 'Jonge gasten bij Oranje is niks nieuws, ik twijfel niet over mijn plek'

Babel: 'Jonge gasten bij Oranje is niks nieuws, ik twijfel niet over mijn plek'

Gepubliceerd: zaterdag 10 oktober 2020 om 08:34za 10-10-2020 om 08:34

Ryan Babel erkent dat zijn periode op huurbasis bij Ajax niet was wat hij ervan had verwacht. De vleugelaanvaller, die door bondscoach Frank de Boer is opgeroepen voor Oranje, pareert wel de kritiek die hij krijgt.

Galatasaray, de Turkse club waar Babel actief is, verhuurde hem het afgelopen half jaar aan Ajax. Daar wist hij weinig indruk te maken. "Dat heb je tijdens een carrière", zegt een realistische Babel tegenover de NOS. "Niemand is een heel seizoen top. Hiervoor zat een lange fase waarin het wel goed was."

Toch kreeg de 33-jarige aanvaller weer een oproep voor Oranje en maakt hij kans om het EK van 2021 te halen. "Ik twijfel zelf niet over mijn plek bij Oranje. Er staan altijd jonge gasten klaar, dat is niks nieuws. Ik ga van het positieve uit. Dat ik een goed seizoen ga draaien en er bij ben volgend jaar."

Babel kwam afgelopen woensdag in actie voor Oranje in het vriendschappelijke duel met Mexico (0-1). Zondag aanstaande is Bosnië in het kader van de Nations League de tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws