'Naar Advocaat gegaan en gezegd dat ik niet meer voor Utrecht-fans wilde spelen'

'Naar Advocaat gegaan en gezegd dat ik niet meer voor Utrecht-fans wilde spelen'

10-10-2020 15:28
64

Oussama Tannane is ijzersterk aan het seizoen begonnen met Vitesse. De 26-jarige aanvallende middenvelder is helemaal opgeleefd, nadat hij zo'n anderhalf jaar geleden nog wegkwijnde bij FC Utrecht. Hij bewaart geen goede herinneringen aan zijn tijd in de Domstad.

"Bij die club kwam ik vrijwel gratis voetballen, daar begint het al. Echt alles ingeleverd wat ik eigenlijk verdiende bij Saint-Étienne. En wat krijg je terug? Je komt in een seizoen dat al bezig is, geen voorbereiding, de ballen vliegen er net niet in", zegt Tannane tegen Voetbal International.

De supporters van FC Utrecht raakten geïrriteerd en begonnen Tannane uit te fluiten. "Dat gaat bij mij snel. Heb ik altijd gehad dat mensen zich makkelijk aan me ergeren. Alleen mijn houding irriteert sommigen al, hoe ik loop. Dat is het ergste wat een speler kan overkomen, dan gaan ze fluiten bij elke bal en denk je: Ik wil voor jullie niet meer voetballen. Ik ben naar Advocaat gegaan en heb gezegd dat ik voor die mensen niet meer wilde spelen. Bij mij was het boe en bij een ideaal schoonzoontje dat alles fout deed, kwam er applaus." 

De Marokkaans international heeft inmiddels een streep gezet onder die periode. "Ik heb geen slecht gevoel meer, hoor, bij Utrecht. Maar het warme gevoel heb ik nu eindelijk teruggevonden in Arnhem. Een soort familie waar je graag naartoe gaat."