'Het Nederlandse voetbal heeft mij beïnvloed, we treffen met Ajax een gigant'

'Het Nederlandse voetbal heeft mij beïnvloed, we treffen met Ajax een gigant'

10-10-2020 16:34
91

Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini verheugt zich op de Champions League-confrontaties met Ajax en Liverpool. De 62-jarige tacticus legt de lat hoog voor de ploeg van spelers Hans Hateboer, Marten de Roon en Sam Lammers.

"Het Nederlandse voetbal heeft mijn visie zeker beïnvloed", vertelt Gasperini in Italiaanse media. "We treffen met Ajax en Liverpool twee giganten uit de sport die de Champions League hebben gewonnen. Maar het is niet alleen onze ambitie om indruk te maken met ons spel, we willen ook de volgende ronde bereiken."

Mogelijk moet Ajax in de duels met Atalanta rekening houden met Josip Ilicic. De Sloveense aanvaller was voor de coronabreak in topvorm, maar kwam sinds juli niet meer in actie. Naar verluidt kampte hij met een depressie. Ilicic is echter op de weg terug. "Ik behoorde tot de grootste sceptici wat betreft zijn terugkeer, maar hij geeft een geweldig signaal af op de training. Ik denk dat hij heel snel zal terugkeren", stelt Gasperini, die zijn topschutter inschreef voor het miljardenbal.

Gasperini ziet dat het beeld rondom hem als trainer is veranderd sinds hij in 2011 werd ontslagen bij Internazionale. "Ik werd toen verketterd omdat ik koos voor een driemansdefensie, maar nu spelen Internazionale, AS Roma, Lazio en Juventus allemaal met drie man achterin. In mijn visie is dat de beste manier om op te bouwen en de resultaten geven me gelijk."

Gasperini is blij dat de Atalanta-selectie zijn aanpak heeft omarmd. "Heel lang zeiden mensen dat wij simpelweg meer liepen dan de tegenstander, maar in werkelijkheid dobberen we ergens in de middenmoot als je kijkt naar die statistieken. We hebben vooral technisch vaardige spelers, anders maak je ook niet zoveel goals."