Ulreich niet blij met handelswijze Bayern: 'Dat hadden ze anders op kunnen lossen'

Ulreich niet blij met handelswijze Bayern: 'Dat hadden ze anders op kunnen lossen'

Gepubliceerd: zaterdag 10 oktober 2020 om 18:04za 10-10-2020 om 18:04

Sven Ulreich vertrok de afgelopen transferperiode na vijf jaar bij Bayern München. De manier waarop die transfer tot stand kwam, zorgt echter voor teleurstelling bij de keeper. Bayern heeft volgens de sluitpost geen respect voor hem getoond.

De interesse van Bayern in Schalke 04-doelman Alexander Nübel was al langere tijd bekend, maar het duurde lang voordat Der Rekordmeister de transfervrije overstap van Nübel naar de Allianz Arena officieel maakte. Ulreich kreeg in de periode voor de komst van de Schalke-doelman niets te horen van Bayern, zelfs niet dat ze met hem in onderhandeling waren. 

"Dat had Bayern naar mijn mening anders op kunnen lossen", begint Ulreich in een uitgebreid interview met Sport1. "Toen eenmaal duidelijk was dat Nübel zou komen, wist ik dat ik uit wilde voeren wat ik al langer in mijn hoofd had: weer wedstrijden spelen. Dat heb ik al die jaren wel gemist, wekelijks op het veld staan." Bij Bayern was Ulreich vrijwel altijd de stand-in van Manuel Neuer.

Toen duidelijk werd dat Nübel gehaald zou worden als tweede man achter Neuer, trok Ulreich zijn conclusies. Hij tekende voor Hamburger SV, in de Tweede Bundesliga. Dat ziet hij niet als een stap terug. "Nee, zeker niet. Hier kan ik me verder ontwikkelen, ik wil HSV helpen om de doelstellingen te bereiken", sluit de 32-jarige doelman af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws