Peters bezorgt TOP Oss in slotfase punt tegen Telstar, Almere verslaat ook Roda

10-10-2020 18:20 Laatste update: 23:08
42

Telstar heeft in blessuretijd een voorsprong uit handen gegeven tegen TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders keren door een doelpunt van Cas Peters met een punt huiswaarts.

Telstar kwam thuis al na vijf minuten op voorsprong dankzij Sebastian Soto. De Norwich City-huurling was ook al twee keer trefzeker geweest tegen FC Den Bosch (6-1) en hij leek opnieuw de gevierde man. Hoewel Ilias Bronkhorst al snel de kans op 2-0 liet liggen, stelde TOP Oss daar weinig kansen tegenover. Het meeste vuurwerk kwam in de tweede helft van buiten het stadion, waar de fans van de thuisploeg zich hadden verzameld.

Invaller Peters deed in blessuretijd echter van zich spreken in Velsen-Zuid door overtuigend raak te schieten: 1-1. Telstar blijft steken op elf punten uit zeven duels en bezet de zesde plaats. TOP Oss heeft nu vijf punten en staat achttiende.

Almere City FC - Roda JC
Almere City FC heeft zaterdag zijn vijfde overwinning op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Ole Tobiasen won op eigen veld nipt van Roda JC met 2-1.

Op een kletsnat veld in Almere kwamen de Limburgers nog het best uit de startblokken. Binnen een minuut sloeg Patrick Pflücke al toe door via de onderkant van de lat binnen te schieten. De thuisploeg had een klein halfuur nodig om die tik te boven te komen, maar toen kopte Thomas Verheydt raak uit een voorzet van Ryan Koolwijk. Tien minuten later was het weer raak via Shayon Harrison, die op fraaie wijze raak schoot.

Oussama Bouyaghlafen kreeg in de tweede helft al snel dé kans op de 3-1, maar nadat hij doelman Miguel Santos had omspeeld trof hij het zijnet. Jearl Margaritha liet in de slotfase eveneens na om voor de beslissing te zorgen, maar Roda wist dat niet af te straffen. Daardoor staat Almere nog altijd tweede met zestien punten, twee minder dan koploper NAC Breda. Roda is de nummer vijf met elf punten.

MVV - Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles heeft drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij MVV Maastricht. De ploeg van trainer Kees van Wonderen won op bezoek in Limburg met 0-2 en besliste de wedstrijd al voor rust.

De seizoensstart van Go Ahead verliep teleurstellend. In de eerste vijf wedstrijden werd er één keer gewonnen, twee keer verloren en twee keer gelijkgespeeld. Tegen MVV mocht de club echter de tweede overwinning van het seizoen bijschrijven. De uitploeg was de betere in de eerste helft en kwam via Jay Idzes, die zijn eerste doelpunt maakte voor Go Ahead, op voorsprong. Hij kopte de bal goed achter MVV-keeper Bill Lathouwers.

Ongeveer tien minuten voor rust verdubbelde Go Ahead de voorsprong. Meal Corboz legde de bal panklaar op het hoofd van Sam Beukema, die Lathouwers verschalkte voor de 0-2.

Na deze treffers ging de voet van het gaspedaal bij de gasten uit Deventer. MVV mocht de bal hebben in de tweede helft, maar wist daar vrijwel niets mee te doen. Go Ahead loerde op de counter, maar kwam ook tot weinig écht gevaarlijke momenten. Sam Hendriks was het dichtst bij een treffer, maar kreeg de bal niet achter Lathouwers. Na negentig minuten voetbal vond scheidsrechter Richard Martens het genoeg, waardoor Go Ahead drie punten bij kon schrijven.