'Had niet de drive, karakter is zoveel belangrijker dan talent in het topvoetbal'

'Had niet de drive, karakter is zoveel belangrijker dan talent in het topvoetbal'

10-10-2020 18:58
24

Arnold Bruggink hoopt in de toekomst aan de slag te kunnen bij een profclub. De FOX Sports-analist en voormalig voetballer van onder meer PSV en Hannover 96 hoopt talenten te kunnen helpen bij hun ontwikkeling.

"Dat boeit mij het meest, de talentenontwikkeling", stelt Bruggink in gesprek met RTV Oost. "Er wordt veel te veel gekeken naar het het hier en nu. Je moet jongens de kans geven om te groeien en daarbij ook kijken naar het karakter", geeft de FOX-analist aan.

Bruggink stond midden jaren negentig te boek als een van de grootste talenten van Nederland. Dat beviel hem niet altijd even goed, geeft hij toe. "Na een goal in mijn beginperiode bij FC Twente kopte Voetbal International op woensdag: 'Bruggink wordt een hele grote'. Dat heb ik wel jaren achter me aan gesleurd. Misschien nog wel meer als teleurstelling voor mijn omstanders", aldus Bruggink. 

Bij Heerenveen kwam Bruggink er pas achter hoe hij daar mee om moest gaan. "Daar heb ik pas geleerd dat het glas halfvol was kijkend naar mijn carrière. En ik had ook niet de drive om ten koste van alles te overleven. Karakter is zoveel belangrijker dan talent in het topvoetbal."