De Boer hint stiekem naar Memphis-vervanger: 'Daar moeten we van profiteren'

De Boer hint stiekem naar Memphis-vervanger: 'Daar moeten we van profiteren'

10-10-2020 20:04
80

Frank de Boer kan zondagavond tegen Bosnië en Herzegovina niet beschikken over Memphis Depay, die geschorst is voor het Nations League. Verwacht wordt dat Luuk de Jong zijn plek in de spits overneemt, maar De Boer wil nog geen namen noemen.

De bondscoach verwacht dat het gemis van Memphis zichtbaar zal zijn, maar hoopt dat een andere speler zijn rol tegen Bosnië en Herzegovina overneemt. "Memphis heeft bewezen dat hij een hele belangrijke speler is voor het Nederlands elftal. We hebben een andere speler op die positie, met andere kwaliteiten. Dan moeten we daar van profiteren", doelt hij stiekem op De Jong op de persconferentie voor de wedstrijd.

"Ik ga nog geen opstelling geven. Maar dat hij een belangrijke gegadigde is op die positie lijkt me duidelijk", vervolgt De Boer. Ook over de positie onder de lat wil de bondscoach nog niet teveel kwijt. Tim Krul keepte tegen Mexico, maar Jasper Cillessen lijkt de voorkeur te krijgen zondag. "Jasper traint heel goed en heeft de afgelopen dagen een goede indruk achtergelaten", aldus De Boer, die al wel een keuze heeft gemaakt. "Ik twijfel niet meer nee, het zou slecht zijn als ik nu nog moet twijfelen."