Rijzende Barça-ster Fati sleept in 70 minuten eerste prijs van het seizoen binnen

Rijzende Barça-ster Fati sleept in 70 minuten eerste prijs van het seizoen binnen

10-10-2020 20:26 Laatste update: 20:38
16

Ansu Fati heeft een fraaie beloning gekregen voor zijn komeetachtige ontwikkeling bij FC Barcelona. De zeventienjarige aanvaller is uitgeroepen tot Speler van de Maand in La Liga.

Fati kan terugkijken op een bijzondere maand. De linksbuiten debuteerde voor het Spaanse elftal en was bovendien trefzeker in zijn tweede interland, tegen Oekraïne. Die lijn trok hij vervolgens door bij Barcelona. In de eerste competitiewedstrijd tegen Villarreal was Fati de grote uitblinker met twee goals en een assist, voordat hij na zeventig minuten werd vervangen.

Hoewel dat het enige Primera División-duel van Barça was in september, was het dus genoeg voor Fati om de award in de wacht te slepen. Dat terwijl de meeste andere clubs drie keer in actie kwamen. De aanvaller is ondanks zijn jonge leeftijd al basisspeler bij de Catalanen. Ronald Koeman geeft hem de voorkeur boven onder anderen Ousmane Dembélé.

Het gaat hard met de carrière van Fati. Hij begint zaterdagavond in de basis in het Nations League-duel van Spanje met Zwitserland.