Oekraïense doelman van held naar schlemiel bij Duitse zege, Spanje blijft koploper

10-10-2020 22:40 Laatste update: 22:47
17

Duitsland en Spanje hebben zaterdag geen fout gemaakt in groep 4 van Divisie A in de Nations League. Die Mannschaft won met 1-2 bij Oekraïne, terwijl La Furia Roja nipt Zwitserland de baas was met 1-0.

Oekraïne - Duitsland
Bondscoach Joachim Low gaf in het oefenduel met Turkije (3-3) de nodige talenten de kans, maar greep voor het Nations League-treffen met Oekraïne terug naar de bekende namen. Na twintig minuten kwam Duitsland op voorsprong, nadat Antonio Rüdiger de bal bij Matthias Ginter kreeg. Duitsland had de overhand in Kiev, maar de uitblinkende doelman Georgi Bushchan voorkwam een grotere voorsprong voor Die Mannschaft bij rust.

Buschan is deze interlandperiode de eerste keus omdat drie andere keepers van Oekraïne positief testten op het coronavirus. Uitgerekend Buschan stond kort na rust aan de basis van de 0-2. Hij liet een voorzet van Ginter uit zijn handen glippen, waardoor Leon Goretzka zomaar kon binnen tikken. Daarmee was er geen vuiltje aan de lucht voor de Duitsers, maar een fout van Niklas Süle bracht de spanning een klein kwartier voor tijd terug. De verdediger van Bayern München timede zijn tackle helemaal verkeerd. De bal ging op de stip en Ruslan Malinovsky maakte er 1-2 van.

Duitsland moest daardoor nog even op zijn tellen passen, maar hield wel stand. Door de allereerste Nations League-overwinning ooit klimmen de Duitsers ten koste van Oekraïne, tegenstander van het Nederlands elftal op het EK, naar de tweede plek.

Spanje - Zwitserland
In dezelfde poule maakte ook Spanje geen fout. Met onder meer Ansu Fati in de basis zag bondscoach Luis Enrique zijn ploeg na een kwartiertje op voorsprong komen. De Zwitsers verspeelden de bal in de opbouw doordat Granit Xhaka uitgleed. Mikel Merino pikte op en bediende Mikel Oyarzabal op maat: 1-0. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd, mede doordat Zwitserland niets had in te brengen.