De Boer: 'Kan me voorstellen dat Bosnië nu niet op Nederland zit te wachten'

De Boer: 'Kan me voorstellen dat Bosnië nu niet op Nederland zit te wachten'

10-10-2020 23:25
75

Frank de Boer vraagt zich af in hoeverre Bosnië en Herzegovina zit te wachten op het duel met Oranje in de Nations League. De tegenstander van het Nederlands elftal werd door Noord-Ierland uitgeschakeld in de pay-offs voor het EK.

"Ik vond dat ze in de eerste helft vrij goed speelden, in de tweede helft zakten ze wat weg", vertelt De Boer op de persconferentie. "Edin Dzeko was het aanspeelpunt en was heel sterk, daar had Noord-Ierland heel veel moeite mee. Daarnaast was Miralem Pjanic terug op het middenveld, hij was heel bepalend. Ze waren de betere ploeg, dus dit is een heel teleurstellend resultaat voor hen."

Die teleurstelling kan weleens doorwerken richting het duel met Oranje van zondag. "Dit was voor Bosnië het allerhoogste: naar het EK gaan. Daarvoor hebben ze een heel jaar gestreden. Ik kan me voorstellen dat ze nu dan niet op deze wedstrijd zitten te wachten, dat ze er na 120 minuten en penalty's mentaal even doorheen zitten. Anderzijds: ze spelen tegen Nederland, een gerenommeerde tegenstander. Dus alle spelers zullen zich van hun beste kant willen laten zien."

De bondscoach verwacht dat Nederland hoe dan ook een stuk sterker voor de dag komt dan in het oefenduel met Mexico (0-1). "Sowieso hebben we geleerd van Mexico. Daarnaast gaan we nu wat meer in een formatie spelen met jongens die aan elkaar gewend zijn."

Al te lang wil De Boer niet meer stilstaan bij zijn debuut. "We hebben tot nu toe dertig minuten gehad om tactisch te trainen, denk ik. Dus zo'n vuurdoop, moet je daar heel veel waarde aan hechten? Ik denk het niet. Alleen word je er wel wijzer van. Dus laten we hopen dat het morgen een stuk beter zal zijn, daar heb ik vertrouwen in."