Advies van voormalig voorzitter RvC van PSV: 'Meesterzet, gaat veel opleveren'

Advies van voormalig voorzitter RvC van PSV: 'Meesterzet, gaat veel opleveren'

Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020 om 07:14zo 11-10-2020 om 07:14

Jan Albers was jarenlang topcommissaris bij PSV, maar nam onlangs afscheid van de club uit Eindhoven. De 70-jarige Albers is op het moment nog bestuursvoorzitter van multinational Koninklijke Ten Cate, waar wereldwijd meer dan 4.000 mensen op de loonlijst staan.

Albers is nog niet van plan het rustiger aan te gaan doen, maar besloot wel te stoppen bij de Raad van Commissarissen van PSV. "Op een gegeven moment moet je ruimte geven aan nieuwe energie. Ik zat al acht jaar in de raad en zes jaar als voorzitter", aldus Albers in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Dan kan er een moment komen waarop je antwoorden gaat geven, terwijl de vragen nog niet eens volledig gesteld zijn."

De bestuursvoorzitter van Ten Cate heeft er vertrouwen in dat PSV in goede handen blijft. "Er is nu veel in positieve zin in beweging bij de club en met Robert van der Wallen (voormalig eigenaar van marketingbedrijf Brandloyalty, red.) is er een uitstekende opvolger beschikbaar. PSV gaat echt een nog veel grotere rol spelen als middelpunt in de stad Eindhoven, die zich nog volop kan ontwikkelen."

Philips Stadion
Albers geeft de Raad van Commissarissen van PSV nog wel één ding mee en ziet dat de samenwerking met Brainport een voltreffer is. "Het koppelen van Brainport aan PSV is een meesterzet geweest en gaat veel opleveren. De kracht van Zuidoost-Brabant is om samen met elkaar dingen te doen, van jong tot oud. PSV heeft daarvoor met het Philips Stadion een unieke plek, die nooit weg mag gaan uit de binnenstad. Er zijn weleens opties voorbijgekomen om richting de zijkant van Eindhoven te gaan, maar daar moet je niet eens aan willen denken vind ik."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws