Cerny onder de indruk van Twente: 'Ben er zeven weken, hoor het van alle kanten'

Cerny onder de indruk van Twente: 'Ben er zeven weken, hoor het van alle kanten'

Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020 om 08:08zo 11-10-2020 om 08:08

Vaclav Cerny kent een goede start bij FC Twente. De aanvaller vormt een goed koppel met zijn oude ploegmaat Danilo. De twee speelden eerder al samen bij Jong Ajax.

"Ik ben blij, eindelijk weer lekker op het veld. Dat miste ik", vertelt Cerny in gesprek bij Andy in de Auto. "Omdat ik al heel vroeg heb meegemaakt hoe het is om niet te spelen, geniet ik er nu ook echt van dat ik op m'n plek zit. Nu moet ik zorgen dat ik het vast blijf houden."

Andy van der Meijde zelf kan wel genieten van een club als Twente. "Ik ben hier nu ruim zeven weken en ik hoor het van alle kanten, maar ik maak het ook echt zelf mee", geeft Cerny vervolgens aan. "Het is heel groot en het stadion is niet normaal."

Cerny vormt in Enschede een voorhoede met Danilo en Queensy Menig. "Je voelt elkaar gewoon aan", aldus Cerny, die met een doelpunt onder meer belangrijk was tegen Feyenoord. "Het was een goede actie van Queensy en Danilo hoorde me alleen. Hij heeft niet eens gekeken. Dat hebben we met elkaar afgesproken, hij voelt je gewoon. Hij legde hem perfect terug op de juiste snelheid. Ik vind dat fijn, maar ik geef hem ook balletjes die hij fijn vindt. We hebben al een paar keer samengespeeld bij Jong Ajax."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws