De Mos deelt 'beste oplossing' voor Ajax: 'Daar hoef je geen kenner voor te zijn'

De Mos deelt 'beste oplossing' voor Ajax: 'Daar hoef je geen kenner voor te zijn'

11-10-2020 10:31
137

Aad de Mos stelt dat Dusan Tadic zo snel mogelijk in de punt van de aanval geposteerd moet worden bij Ajax. De voetbalanalist en voormalig coach van de Amsterdammers hekelt daarbij de rol van Erik ten Hag.

De wedstrijd in de Champions League tegen Liverpool wordt door De Mos als cruciaal aangemerkt. "Dat is een referentiewedstrijd waar de puzzelstukjes ineen kunnen vallen", vertelt hij tijdens VI LIVE. "Ik denk dat dat met Tadic centraal moet zijn. Dat is de oplossing voor Ajax en niet Labyad."

De Mos ergert zich zo nu en dan aan de manier waarop Ten Hag zich uit over de opstelling. "Dat eigenwijze moet hij een beetje achter zich laten. Journalisten en het grote publiek zijn ook niet dom, die weten het verleden van Tadic in grote wedstrijden. Dat dat de beste oplossing is, daar hoef je geen kenner voor te zijn."

Toch is het begrijpelijk dat Ajax moeite heeft om de goede samenstelling te vinden, zegt de voetbalanalist. "Het duurt zeer lang, maar dat heeft te maken met het verlies van Hakim Ziyech en er is natuurlijk ook een jasje uitgedaan met het weggaan van Donny van de Beek."