Gakpo hoopt op goede samenwerking met Götze: 'Betere ballen zijn altijd welkom'

Gakpo hoopt op goede samenwerking met Götze: 'Betere ballen zijn altijd welkom'

11-10-2020 10:49
101

Cody Gakpo kijkt uit naar samenspelen met Mario Götze bij PSV. De aanvaller, die is opgeroepen voor Jong Oranje, keek als 15-jarige jongen naar de WK-finale waarin de Duitser het winnende doelpunt maakte.

Dat heeft indruk gemaakt op Gakpo. "Ik mocht toen al opblijven om te kijken en dat was wel een goede goal inderdaad", vertelt hij tegenover Voetbal International. "Nu is hij bij ons en ik ben blij dat we zo'n speler hebben kunnen halen. Hij is natuurlijk een goede versterking voor ons team."

In de eerste wedstrijden van het seizoen maakte de Eindhovenaar al indruk bij PSV met een aantal doelpunten. "Ik kreeg al goede ballen, maar betere ballen van bijvoorbeeld de wereldkampioen zijn natuurlijk altijd welkom. Ik heb al een paar keer gescoord dit seizoen, maar ik hoop er natuurlijk nog veel meer te maken."

Götze kwam op voorspraak van trainer Roger Schmidt naar Eindhoven. Ook Gakpo kan het goed vinden met de Duitser. "Hij probeert me te helpen om een beter niveau te halen, en dat in de manier waarop ik speel. Daar ben ik wel blij mee."