Bruggink geeft opvallend advies aan Ihattaren: 'Anders wordt het moeilijk verhaal'

Bruggink geeft opvallend advies aan Ihattaren: 'Anders wordt het moeilijk verhaal'

11-10-2020 12:28
130

Arnold Bruggink vreest dat Mohamed Ihattaren voorlopig tussen wal en schip zal vallen bij PSV. Hij adviseert de achttienjarige spelmaker om wedstrijdritme op te doen in de Keuken Kampioen Divisie.

Ihattaren heeft dit seizoen onder trainer Roger Schmidt geen basisplaats. Door de komst van Mario Götze wordt het perspectief van het toptalent er bovendien niet beter op. "Als ik hem was zou ik gewoon wedstrijden in Jong PSV gaan spelen. Laat maar zien dat je daar de beste bent", zegt Bruggink bij Goedemorgen Oranje op FOX Sports. "Ga daar maar spelen. Anders denk ik dat het voor hem voorlopig een moeilijk verhaal gaat worden."

John de Wolf ziet weinig in het voorstel van Bruggink. "Jong PSV heeft toch niet meer het niveau? Qua leeftijd mag hij daar nog spelen, maar ja…", stelt de Feyenoord-assistent. "Het gaat er dus meer om dat hij het laat zien", reageert de analist. "Je weet ook John, rond Europese wedstrijden wordt er zo weinig getraind met het elftal dat je als trainer wil."

Technisch manager John de Jong van PSV gaf al aan dat de voetbalwereld Ihattaren 'voorbij is gesneld'. "Hij is een jongen van achttien jaar. Als we hem vertrouwen geven en rust rondom hem creëren, weet ik zeker dat zijn talenten weer komen bovendrijven."