Ik weet zeker dat Dest één van de grote spelers van Barcelona zal worden

"Ik weet zeker dat Dest één van de grote spelers van Barcelona zal worden"

11-10-2020 12:53
55

Gregg Berhalter heeft hoge verwachtingen van Sergiño Dest. De Amerikaanse bondscoach denkt dat de negentienjarige rechtsback uit zal groeien tot een grote speler bij FC Barcelona, zo vertelt hij aan Mundo Deportivo.

Berhalter overtuigde Dest om een interlandcarrière voor de Verenigde Staten te verkiezen boven Oranje. Hij gunde de oud-Ajacied een jaar geleden zijn debuut. "Ik denk dat hij heel sterk is aan de bal. Hij kan dribbelen en is goed in de combinatie. In aanvallend opzicht is hij in alle facetten goed. Hij is fysiek sterk en snel. In defensief opzicht goed in de één-tegen-één."

Ondanks zijn lofzang ziet de Amerikaanse bondscoach nog wel verbeterpunten. "Hij moet verbeteren in het positie kiezen en in luchtduels." Toch twijfelt Berhalter er niet aan dat Dest een succes wordt bij Barça. "Hij heeft veel geweldige kwaliteiten en werkt hard. Ik geloof dat hij zich zal blijven verbeteren en weet zeker dat hij één van de grote spelers van Barcelona zal worden."

De vleugelverdediger gaf tijdens zijn invalbeurt tegen Sevilla zijn visitekaartje af. Volgens Berhalter laat Dest zich niet snel van de wijs brengen. "Ik ben onder de indruk van hoe kalm hij is. Hij houdt veel van muziek en vanwege zijn leeftijd is hij zijn persoonlijkheid nog aan het ontwikkelen, maar buiten dat valt het mij op hoe kalm hij is."