De Mos lyrisch: 'Ajax heeft een briljant in huis, niet normaal wat ik van hem zag'

De Mos lyrisch: 'Ajax heeft een briljant in huis, niet normaal wat ik van hem zag'

11-10-2020 13:58
72

Aad de Mos is de afgelopen weken zwaar onder de indruk geraakt van Kenneth Taylor. Ajax heeft met de achttienjarige middenvelder een heel groot talent in huis, zo stelt de analist in de talkshow van Kees Jansma bij Voetbal International.

"Ik heb een paar wedstijden op televisie gezien van Jong Ajax, negentig minuten echt intensief zitten kijken. Ajax heeft een briljant in huis, dat is ongelooflijk", vertelt De Mos over Taylor, die meerdere 'dingetjes perfect deed'. "Dat is niet normaal wat ik van die jongen gezien heb. Op die leeftijd al, die gaat zeker zijn officiële debuut maken."

De Mos is lovend over de mogelijkheden bij Ajax, dat zich ook nog eens verstrekte met Davy Klaassen. "Klaassen kan weleens een verbetering zijn en ik heb zeer hoge verwachtingen van Jurgen Ekkelenkamp. Dat is wel een favoriet van mij." Daar is Jansma het mee eens. "Hij doet bijna nooit iets verkeerd. Hij is lang en het loopt ogenschijnlijk moeizaam, maar het is een intelligente speler."

Ook twee andere aanwinsten van de Amsterdammers kunnen De Mos bekoren. "Antony en Kudus doen het verrassend goed. Ik vond Kudus zéér goed in die wedstrijd tegen Vitesse." De analist stoort zich wel aan de 'eigenwijze' Erik ten Hag, gaf hij al aan.