Zorgen over Memphis in Oranje: 'Dat moet niet gênant gaan worden'

Zorgen over Memphis in Oranje: 'Dat moet niet gênant gaan worden'

11-10-2020 15:04
98

Jan van Halst kijkt kritisch naar de rol van Memphis Depay bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Olympique Lyon kon in de oefeninterland tegen Mexico (0-1) het verschil ook niet maken.

Volgens Van Halst eigent Memphis zich wel heel veel vrijheden toe. "Memphis Depay, dat moet niet gênant gaan worden", zegt de analist bij Paniekvoetbal op Ziggo Sport. "Die doet maar wat hij wil, pakt vrije trappen af van jongens die ook een goede trap hebben, zoals Steven Berghuis. Ik ben wat zorgelijk."

Ook Jack van Gelder vindt dat Memphis te veel macht heeft binnen Oranje. "Ik heb het idee dat Memphis Depay in Zeist uitmaakt wat er met het elftal gebeurt. Als Memphis een vrije trap gaat nemen, of Calvin Stengs of Berghuis er nu naast staat, hij kijkt ze niet eens aan. De verdediger hoeft niet eens te denken: zal één van de anderen hem misschien gaan nemen."

Memphis zwerft bovendien door het hele elftal. "Er is geen spits! Op het moment dat je hem nodig hebt, is Memphis er niet." Youri Mulder stelt voor om tegen Bosnië te beginnen met Luuk de Jong in de spits, zeker omdat Depay dan geschorst is. "Misschien dat je zondag dan wél die kapstok hebt. Toen De Jong erin kwam tegen Mexico ging het in één keer beter lopen."

Memphis ontbreekt zondag in het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina vanwege een schorsing.