Spelersrapport Oranje: De Boer bijt zich ook stuk op Bosnië, vier onvoldoendes

Spelersrapport Oranje: De Boer bijt zich ook stuk op Bosnië, vier onvoldoendes

11-10-2020 19:55 Laatste update: 20:13
261

Ook de tweede interland onder leiding van Frank de Boer heeft geen overwinning opgeleverd: Oranje bleef zondagavond tegen Bosnië en Herzegovina steken op een doelpuntloos gelijkspel. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een teleurstellende avond in Zenica.

Jasper Cillessen - 6,5: voor Cillessen was het zondagavond in Zenica gesneden koek. Bij Oranje heeft hij wél een basisplaats, maar net als op de Valencia-bank had hij weinig om handen. Na 68 minuten moest hij alleen handelend optreden op een schot van Miralem Pjanic.

Denzel Dumfries - 5: als hij fit is, is Dumfries een zekerheidje als rechtsback van het Nederlands elftal. Om zijn plek te behouden zal het wel beter moeten. Veel overtredingen, veel balverlies en weinig bruikbare voorzetten.

Stefan de Vrij - 7: één van de weinige lichtpuntjes bij Oranje. De Vrij mocht het eindelijk weer eens negentig minuten laten zien bij Oranje en heerste in de duels. De beste verdediger van de Serie A was nota bene ook één van de gevaarlijkste mannen voor het Bosnische doel.

Virgil van Dijk - 7: waar De Vrij een sterke wedstrijd speelde, kan hetzelfde worden gezegd over Van Dijk. Ook na de entree van Edin Dzeko, toch een erkende goalgetter, was de indrukwekkende Oranje-captain soeverein.

Daley Blind - 5: veel ging over rechts bij Oranje, waardoor Blind weinig aan bod kwam. Als de Ajax-verdediger wel de bal in de voeten kreeg, deed hij er nooit iets onverwachts mee. Een off-day voor de linksback.

Marten de Roon - 5: geen goede beurt van De Roon, die in de eerste helft een paar keer uit positie liep en daarmee onnodige dreiging van Bosnië inleidde. Symbolisch voor zijn wedstrijd was zijn late gele kaart, waardoor hij geschorst is voor de interland tegen Italië in 'zijn' Bergamo.

Frenkie de Jong - 5,5: speelde voor de interlandbreak een magere wedstrijd tegen Sevilla en trok die lijn door tegen Bosnië. De Jong - ogenschijnlijk niet honderd procent fit - kon zijn stempel niet drukken, al had hij in de slotfase pech in de afronding.

Georginio Wijnaldum - 6: de geschorste Memphis Depay werd met name gemist door Wijnaldum, die onzichtbaar was tegen Bosnië. De Liverpool-middenvelder komt minder tot zijn recht achter een diepe spits als Luuk de Jong.

Donyell Malen - 6: niet Steven Berghuis, maar Malen kreeg tegen Bosnië een basisplaats als rechtsbuiten. Het gelijk van De Boer werd niet bewezen. Na rust kwam de PSV'er vanaf de linkerkant beter uit de verf, totdat hij werd vervangen door Berghuis.

Luuk de Jong - 5,5: met de weinige ballen die hij kreeg, deed De Jong niet veel verkeerd. Maar in het - beoogde - korte combinatiespel komt de spits van Sevilla niet tot zijn recht. Speelde een verloren wedstrijd, al was hij tien minuten voor tijd nog dicht bij de 0-1.

Quincy Promes - 5: het is nog niet het seizoen van Promes. Bij Ajax wil het niet vlotten als nummer 10 en zondagavond in Zenica ging het door zijn vele balverlies van kwaad tot erger. Opvallend: bij afwezigheid van Memphis Depay neemt hij alle standaardsituaties.

Invallers

Steven Berghuis - x: kwam na 69 minuten in het veld voor Malen en speelde dus te kort voor een beoordeling.

Hans Hateboer - x: kwam na 69 minuten in het veld voor Dumfries en speelde dus te kort voor een beoordeling.

Nathan Ake - x: kwam na 88 minuten in het veld voor Blind en speelde dus te kort voor een beoordeling.

Ryan Babel - x: kwam na 88 minuten in het veld voor Promes en speelde dus te kort voor een beoordeling.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)