Onbegrip over 'verkeerde keuzes' De Boer: 'Berghuis was beste speler van Oranje'

Onbegrip over 'verkeerde keuzes' De Boer: 'Berghuis was beste speler van Oranje'

11-10-2020 21:15
110

Youri Mulder vindt het onbegrijpelijk dat Steven Berghuis zondag niet in de basis begon bij het Nederlands elftal. De buitenspeler van Feyenoord viel in tijdens het Nations League-duel met Bosnië en Herzegovina (0-0) en gaf Oranje een positieve impuls.

Ook tegen Mexico maakte Berghuis al een goede indruk. "Berghuis was woensdag eigenlijk de beste speler van het Nederlands elftal", meent Mulder zelfs bij Rondo op Ziggo Sport. "En Promes was één van de minste. De Boer eindigde in de tweede helft met Malen op links. Die had hij nu ook gewoon op links kunnen opstellen. En Berghuis aan de rechterkant. Dan was het toch ook goed geweest? Het is niet: Malen of Berghuis. Ze hadden beide kunnen spelen."

"De Boer heeft dus de verkeerde spelers op het veld gezet aan het begin van de wedstrijd", vervolgt de oud-spits, die echter niet alleen met de beschuldigende vinger naar de nieuwe bondscoach wijst. "Het is niet alleen de coach die de verkeerde keuze heeft gemaak. Als je de spelers ziet. Zij wilden Van Gaal niet, dan moeten zij het nu ook laten zien."

De Boer was zelf ook lovend over Berghuis. "Hij heeft het heel goed gedaan. Ik denk dat mijn keuze te rechtvaardigen is, maar hij heeft laten zien dat het misschien een andere keuze had kunnen zijn", zei de keuzeheer na afloop tegen de NOS.