Polen houdt Italië op gelijkspel en neemt tweede plaats weer over van Oranje

Polen houdt Italië op gelijkspel en neemt tweede plaats weer over van Oranje

Gepubliceerd: zondag 11 oktober 2020 om 22:36zo 11-10-2020 om 22:36

Laatste update: zondag 11 oktober 2020 om 22:39zo 11-10-2020 om 22:39

Nederland is in Groep 1 van de Nations League weer afgezakt naar de derde plaats. Polen hield Italië in eigen land op een 0-0 gelijkspel en pakt hierdoor plek twee weer over van Oranje. In Groep 3 hielden Frankrijk en Portugal elkaar ook in evenwicht: 0-0.

Polen - Italië 0-0
Polen beperkte zich in het Stadion Energa Gdansk tot het tegenhouden van de Italianen. Dat lukte alleraardigst: de ploeg van bondscoach Roberto Mancini mocht de bal hebben, maar wist daar weinig goeds mee te doen. In de gehele wedstrijd kwam La Squadra Azzurra tot slechts twee schoten op doel. Polen ontregelde het spel met de nodige overtredingen en hield ook stand in de tweede helft.

Het Nederlands elftal neemt het aanstaande woensdag om 20.45 op tegen Italië in Bergamo. De mannen van Frank de Boer blijven bij een goed resultaat volop mee doen in de Nations League-groep.

Frankrijk - Portugal 0-0
Ook bij Frankrijk tegen Portugal werd er niet gescoord. Beide ploegen traden aan met de grote namen op het veld, maar daar was het eigenlijk ook wel mee gezegd. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en aan beide kanten van het veld waren er kleine kansjes om de score te openen. 

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde, maar in de slotfase nam Frankrijk het initiatief in handen. Een doelpunt leverde het Les Bleus niet op, terwijl Portugal vlak voor tijd nog dichtbij de winnende treffer was via Cristiano Ronaldo. Portugal blijft de koppositie in Groep 3 vasthouden. De ploeg van trainer Fernando Santos heeft zeven punten. Evenveel als Frankrijk, maar het doelsaldo van de Portugezen is beter.

Overige uitslagen:
IJsland - Denemarken 0-3
Noord-Ierland - Oostenrijk 0-1
Israël - Tsjechië 1-2
Schotland - Slowakije 1-0
Rusland - Turkije 1-1
Servië - Hongarije 0-1
Griekenland - Moldavië 2-0
Kosovo - Slovenië 0-1

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws