'Eén van de beste teams ter wereld' Oranje blameert zich: 'Zeer onverwacht'

12-10-2020 06:00 Laatste update: 08:30
36

In Bosnië en Herzegovina is men de koning te rijk na het gelijkspel tegen het Nederlands elftal. De ploeg van Frank de Boer eindigde in een 'fantastische wedstrijd' op een dood spoor in Zenica, concludeert de lokale pers.

'Bosnië en Herzegovina wint een punt tegen Nederland: ze hebben laten zien wat ze kunnen!', jubelt Vecernji List. 'Bosnië speelde een geweldige wedstrijd tegen het favoriete Nederland, dat zoals verwacht de wedstrijd controleerde. De verdediging deed het echter goed en de Nederlanders kregen nauwelijks kansen. Bosnië zorgde daarentegen voor een aantal gevaarlijke uitvallen voor het Nederlandse doel.'

'Bosnië was niet bang voor de favoriete Nederlanders, die serieuze problemen hadden in het aanvallende deel van het team. Frank de Boer probeerde nog wat door frisse spelers in te brengen, maar Bosnië verdedigde goed en had het aan doelman Ibrahim Sehic te danken dat het 0-0 bleef. Gelukkig scoorde ook Ryan Babel bij de laatste kans niet. Dit is een zeer goed resultaat, waarmee Bosnië aantoont dat het zich kan meten met de beste teams van Europa.'

'Favoriet Nederland weet harde noot niet te kraken', kopt Oslobodjenje. 'Een zeer onverwacht resultaat voor Bosnië. Na de tragische nederlaag tegen Noord-Ierland (waardoor Bosnië het EK kon vergeten, red.) herstelden de Draken zich in de derde speelronde van de Nations League. En dat terwijl bondscoach Dusan Bajevic startte zonder sterspelers Edin Dzeko en Sead Kolasinac.'

'Nederland zette Bosnië onder druk en het was pijnlijk om te zien hoe de ploeg letterlijk niet van de eigen helft kon komen. Na de openingsfase nam de wedstrijd plotseling een wending: Bosnië werd gevaarlijk, Nederland begon wat voorzichtiger te spelen. Ze hadden wel balbezit, maar deden er niets mee. Ze waren relatief ongevaarlijk, al moet gezegd dat ze in de slotfase nog goede kansen kregen en alsnog hun ware gezicht lieten zien.'

'Oranje zette in het begin van de wedstrijd druk, maar afgezien van een poging van Stefan de Vrij die naast het doel ging was er geen grote dreiging', aldus Dnevni Avaz. 'Aan de andere kant was Bosnië gevaarlijk in de counter. Uiteindelijk werd er niet gescoord in Zenica, waardoor we na Italië weer een punt pakken tegen een grotere tegenstander.'

'De Draken hebben laten zien wat ze kunnen!', kopt Dnevni List enthousiast. 'Bosnië speelde een geweldige wedstrijd tegen Nederland, dat de grote favoriet was. De ploeg van Bajevic was buitengewoon moedig. Alleen in de laatste minuten was Nederland levensgevaarlijk, maar gelukkig haalden ze de trekker niet over.'

Radio Sarajevo spreekt van een 'fantastische wedstrijd'. 'We hebben vooral een uitstekende eerste helft gezien, de beste sinds Bajevic het overnam en nog beter dan tegen Italië in de eerste speelronde van de Nations League. We zijn blij dat Bosnië heeft laten zien dat ze één van de beste teams ter wereld aankunnen. Voor rust kreeg Nederland zelfs niet een schot op doel. Alleen in de eerste vijftien minuten waren ze beter.'

'De herboren Draken zorgden voor een verrassing en pakten een punt tegen Nederland', meldt Klix. 'Bosnië speelde als herboren, zeer volwassen. Pas tegen het einde van de wedstrijd zette Oranje alles op de aanval door zelfs Virgil van Dijk mee naar voren te sturen. Onze verdediging weerstond met succes alle aanvallen en pakte een terecht punt.'