Frenkie de Jong over invaller: 'Een goede trap, hij heeft het goed gedaan'

Frenkie de Jong over invaller: 'Een goede trap, hij heeft het goed gedaan'

11-10-2020 22:58
46

Frenkie de Jong is teleurgesteld met het gelijkspel tegen Bosnië en Herzegovina, maar geeft aan dat de spelers zich nog geen zorgen maken. De FC Barcelona-middenvelder zag dat het spel van Oranje dreigender werd toen Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis binnen de lijnen kwam.

"Het was niet genoeg, nee...", begint De Jong voor de camera van de NOS. In de rust bespraken de spelers met elkaar dat ze vooral 'geduld' moesten houden. "Geduld kan je natuurlijk op twee manieren opvatten. Geduld betekent niet per se dat je de bal achterin rond moet spelen. Het betekent dat je moet rondspelen en naar voren moet, maar de bal niet geforceerd er over veertig meter in moet gooien."

Pas toen Berghuis binnen de lijnen kwam, werd het spel van Oranje wat dreigender. "Ik vond dat Berghuis goed inviel. Meteen dreiging, een paar goede ballen erachter. Hij heeft een goede trap natuurlijk, heeft het goed gedaan. Op het eind gaan we natuurlijk ook met Virgil en Luuk voorin spelen, dan is het logisch dat je die ballen erin gaat gooien. Berghuis heeft dan zeker een hele goede voorzet", sluit De Jong af.