Gudde in actie na uitspraken Rutte: Wat zijn dit nou weer voor teksten?

Gudde in actie na uitspraken Rutte: "Wat zijn dit nou weer voor teksten?"

Gepubliceerd: maandag 12 oktober 2020 om 11:24ma 12-10-2020 om 11:24

KNVB-directeur Eric Gudde bestrijdt dat er geen goede 'voetballobby' is in Den Haag. Hij zegt voortdurend in contact te staan met minister Tamara van Ark van Medische Zorg en Sport.

Gudde neemt de laatste persconferentie van premier Mark Rutte als voorbeeld. Rutte liet doorschemeren dat het niet uitgesloten is dat - als het stijgende aantal coronabesmettingen doorzet - de sport de dupe wordt. "Toen ik uit de sportschool kwam en ik dit zag, heb ik gelijk Van Ark gebeld en gezegd: wat zijn dit nou weer voor teksten?", aldus Gudde bij Studio Voetbal.

"Je hebt topsport, wat gewoon een bedrijfstak is, maar ook breedtesport én binnen- en buitensport. Hoe vaak hebben we wel niet gezegd dat je daar onderscheid in moet maken? Hoe vaak hebben we niet gezegd dat het van belang is voor het voetbal om ten mínste wedstrijden publiek te kunnen spelen?"

Gudde staat in nauw contact met Van Ark, die afgelopen weekend aanschoof bij het overleg in het Catshuis. "Vanochtend heb ik weer geappt met de vraag of er nog nieuws is. Dat appje gaat natuurlijk vanavond weer de deur uit." Aanstaande dinsdag om 19.00 uur geven Rutte en vice-premier Hugo de Jonge weer een persconferentie over het coronavirus.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws