'Ik heb voor mezelf gekozen, ook al wilde Ajax eigenlijk niet meewerken'

'Ik heb voor mezelf gekozen, ook al wilde Ajax eigenlijk niet meewerken'

12-10-2020 11:37 Laatste update: 11:38
41

Noa Lang moest naar eigen zeggen 'aan zichzelf denken' toen hij de bui zag hangen bij Ajax. Met zijn stap naar Club Brugge koos de 21-jarige aanvaller voor speeltijd.

Lang was klaar met de sporadische invalbeurten onder trainer Erik ten Hag. "Daarom had ik aangegeven dat ik weg wilde. Ik merkte aan alles dat mijn perspectief op speeltijd opnieuw niet groot was. Het werd de hoogste tijd om aan mezelf te denken", vertelt hij in De Telegraaf. Ten Hag wilde Lang liever niet kwijt. "Maar of ik daadwerkelijk meer zou hebben gespeeld, zullen we nooit weten. Voor mij is Brugge de beste keuze."

"Ik vind dat ik in deze fase van mijn carrière gewoon moet voetballen", benadrukt de jeugdinternational. "Vorig jaar merkte ik gewoon dat ik niet fit was als ik door een blessure van een ploeggenoot eens een keertje mocht invallen. Het ontbrak me aan ritme. Daarom heb ik voor mezelf gekozen, gezegd dat ik weg wilde. Ook al wilde Ajax eigenlijk liever niet meewerken." De beslissing om Ajax te verlaten was niet makkelijk. "Ik geef toe dat ik de laatste anderhalve week in een emotionele rollercoaster heb gezeten."